Home

U bent hier: Welkom › Jeugd › Tenniskids

Tenniskids

Tenniskids; jong geleerd, oud gedaan

Tennis is een leuke en veelzijdige sport, maar jonge kinderen verliezen snel hun interesse. Uiteindelijk zijn ze meer bezig met ballen rapen dan met het tennissen zelf. Tenniskids is een leuke en dé ideale manier voor kinderen vanaf 4 jaar om het spelletje onder de knie te krijgen.

Bij het begin beginnen is een belangrijk uitgangspunt van het Tenniskids-programma. Dat betekent dat de jeugdspelers zich niet alleen met de tennisvaardigheden zullen bezighouden, maar ook met bewegingsvaardigheden. Kinderen leren bijvoorbeeld om te rennen, springen, vangen en gooien. Hoe beter de kids deze oefeningen onder controle hebben, hoe beter uiteindelijk de ontwikkeling tot tennisspeler zal verlopen.

Daarnaast is het van belang om klein te beginnen. Dus een korter tennisracket, een kleiner tennisveld en lichtere tennisballen. Deze onderdelen zullen veranderen naarmate de kwaliteiten van de kids groeien; wanneer ze daar klaar voor zijn. Het niveau van de kinderen wordt bepaald aan de hand van drie kleuren, de zogenoemde stoplichtkleuren: rood, oranje en groen. Een diploma geeft toegang tot de volgende fase.

Stoplichtfases
Rood is de kleur van de allerkleinsten in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Er wordt gespeeld op een miniveld met sponsballen. In deze fase leren de kids de basis op het gebied van bewegen en tennis. Daarnaast is het belangrijk dat ze plezier hebben aan het begin van hun tennisjaren.

De kinderen in de oranje-fase hebben een gemiddelde leeftijd van 7 jaar en ouder. Het veld waarop ze spelen is iets groter dan een miniveld en iets kleiner dan een heel tennisbaan. Ook wel midiveld genoemd. Het doel in dit stadium is om nieuwe slagen en technieken te oefenen.

De laatste fase is groen. Gemiddeld zijn de kinderen 8 jaar en ouder en mogen op een hele baan tennissen. De ontwikkeling naar een ‘volledige’ tennisspeler staat hier centraal. Techniek en tactiek worden verder uitgebreid. En ook wedstrijden spelen krijgt meer betekenis.

Het grote werk
Drie diploma’s rijker zijn de kids uiteindelijk klaar en oud genoeg voor het grote werk: een volledige tennisbaan, de ‘echte’ gele tennisballen en een volwassen tennisracket. Tenniskids is dus een ontwikkelingstraject waarin kinderen alle nodige facetten van tennis leren in een juiste en logische volgorde. En niet onbelangrijk: Tenniskids zorgt voor plezier in het tennis.

Algemeen
Algemene vergadering 4 april 2018 »
Algemene vergadering 23 mei 2017 »
Bestuur / Commissies
Ledenadministratie & Contributie
Aanmeldingsformulier
Afhangbord en bardienstplanner
Huisregels
agenda 4 april 2018
Algemene Vergadering 4 april 2018
Sponsorbrochure
Sponsoroverzicht
55+ Commissie
Accommodatiecommissie
Commissie Open Bornse
Interne Competitiecommissie
Jeugdcommissie (Let’s Play)
Kantine- en barcommissie
Open jeugdcommissie
PR en Communicatie
Sponsorcommissie
Technische Commissie
2018 competitie (uitleg)
2018 competitie indeling
Tenniskids
Top Tennis Smash
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Zomertraining Wim 2018
Zomertraining Hans 2018
Opgave zomertraining 2018
Data Wintertraining 2017-2018
Opgave wintertraining 2017-2018
Lesreglement trainingen

Ogenblik a.u.b. ...